Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Свіфтономіка”: гастролі Тейлор Свіфт принесуть близько 1 млрд фунтів

Важливо

Майбутнє турне Тейлор Свіфт британськими містами збільшить економіку країни на 1 млрд фунтів. Кожен шанувальник співачки в середньому витратить на відвідування її концерту 848 фунтів.

Про це повідомляє видання Business Matters з посиланням на прогноз компанії Barclays.

Гастролі Великою Британією та Ірландією розпочнуться влітку. Тейлор Свіфт дасть 15 концертів у Лондоні, Единбурзі, Ліверпулі, Кардіффі та Дубліні.

За прогнозами Barclays, в середньому кожен шанувальник співачки витратить на відвідування її шоу 848 фунтів (за сьогоднішнім курсом – $1068). Основні витрати припадуть на транспорт (£110), проживання (£121), офіційні сувеніри (£78), на передконцертну трапезу (£60), на додаткові витрати, такі як алкоголь, неофіційний мерч, компакт-диски, платівки та браслети дружби (£216). Окрім того, очікується, що кожен пʼятий відвідувач концерту придбає одяг спеціально для походу на концерт (£56).

Торік, коли у липні відкрився продаж квитків на концерти Eras Tour, у Британії було зафіксовано 15% зростання витрат на розваги. Середня ціна квитка на концерти Свіфт становить 206 фунтів стерлінгів, причому 14% відвідувачів обирають VIP-пакети вартістю понад 400 фунтів стерлінгів. А загалом продано понад мільйон квитків.

Доповідь Barclays отримала назву “Свіфтономіка”. Так автори окреслили унікальний економічний ефект від світових гастролей співачки та її популярності. Експерти зазначають, що британці готові витрачати на концерт Тейлор Свіфт більше, ніж на відвідування весілля (£400) і на парубоцькі та дівич-вечори (£780). “Той, хто придумав фразу “за гроші щастя не купити”, явно не був Swiftie (фанатом Тейлор Свіфт, – ред.), каже Пітер Брукс, головний біхевіорист Barclays.

Брукс відзначив тісний зв’язок між Swifties та 34-річною співачкою, порівнявши це з бітломанією і відданістю Елвісу Преслі. Він зауважив, що Swifties створюють додаткові витрати на такі заходи, як демонстрація браслетів дружби в TikTok і тематичні тарілки з їжею.

Тейлор Свіфт вже провела перше шоу європейської частини туру – 9 травня у Парижі. Шанувальники були в захваті, коли 34-річна світова мегазірка зробила все можливе у своєму енергійному виступі, а також порадувала публіку відредагованим сет-листом – шість пісень замінено шістьма новими треками з нового альбому TTPD – та новими костюмами під час 3-годинного шоу.

Фото – X/ Taylor Swift Updates

Reuters повідомило, що шанувальники Тейлор Свіфт годинами стояли в черзі в Парижі на першу ніч європейської частини її концертного туру Eras Tour. Місцеві ЗМІ повідомили, що найзатятіша Swifties спала біля залу заради перших чотирьох концертів в Європі.

Як розповідало раніше BitukMedia, відданий шанувальник Тейлор Свіфт встановив рекорд Гіннеса. 20-річний чоловік з Пакистану правильно упізнав 34 пісні співачки за 1 хвилину.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі