Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Коли робота в насолоду – 99-річний дантист продовжує приймати пацієнтів

Важливо

Японський дантист Ецуро Ватанабе побив рекорд Книги Гіннеса як найстаріший представник своєї професії, який досі приймає пацієнтів. На момент реєстрації рекорду йому було 99 років і 133 дні.

Про це повідомляє Книга Гіннеса на своєму сайті.

Ецуро народився у селі Ошіно у префектурі Яманаші 31 жовтня 1924-го. Коли йому було 15, він переїхав до Токіо. Вдень навчався на дантиста, а вночі відвідував школу.

У 1944-му Ецуро призвали до армії та відправили в Китай. Там він був військовим медиком. Після війни він повернувся до Японії та почав кар’єру дантиста. Проте на коледж за спеціальністю він вступив лише у 1947-му. Навчання тривало чотири роки.

Ецуро кілька років після випуску пропрацював із іншим дантистом, а потім повернувся у рідне село і відкрив свій кабінет там. У той час лікарі мали виготовляти зубні протези для пацієнтів самі. Тож Ецуро працював над цим із обіду до пізньої ночі.

Його клініка працювала весь час із понеділка по п’ятницю. Але коли чоловіку виповнилося 92, він скоротив робочий час, приймаючи лише зранку.

У Ецуро п’ять дочок, вісім онуків і четверо правнуків. Вдома Ецуро любить проводити час у своєму саду, вирощуючи чорницю, квасолю та помідори. Він вважає, що секретом його довгожительства є здорове харчування.

Як розповідало BitukMedia, 93-річна Павліна Жолобак з Креховичів на Івано-Франківщині досі вишиває сорочки вручну. Робить це без окулярів. Зараз чекає на 16-го правнука і мріє вишити сорочку і йому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі