П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На аукціон виставили рідкісну картину Боба Ділана

Важливо

Картину американського співака Боба Ділана виставив на продаж аукціонний онлайн-сервіс RR Auction. Йдеться про роботу 1968 року. На картині можна розгледіти абстрактне зображення бика, музичні ноти, краватки-метелики, тварин. Абстрактний витвір мистецтва, підписаний легендарним співаком, оцінюють у щонайменше 100 тис. доларів.

Про це повідомляє TMZ.

Роботу Боб Мілан подарував мешканці американського міста Вудсток Сенді Лепанто в обмін на астрологічну карту. Відтоді полотно зберігалось в сім’ї Лепанто.

Торги завершаться вже 23 травня. Оскільки картину не покрили лаком, на ній присутні пошкодження: лущення, незначні втрати фарби, часткове відшарування та інші нюанси. Між тим, її оцінюють у щонайменше 100 тис. доларів. У RR Auction розповіли, що кілька людей вже зробили свої пропозиції щодо ціни.

Фото – RR Auction
Фото – RR Auction

Нещодавно на окремому аукціоні також була продана інша раніше невідома публіці картина Ділана за шестизначну суму.

Попри те, що Ділан більш відомий як музикант, протягом своєї карʼєри він захоплювався живописом і навіть власноруч створив обкладинку для альбому The Band 1968 року Music from Big Pink. Велика частина картин Ділана не була представлена широкій публіці, що робить лот з аукціону особливим.

Боб Ділан (справжнє ім’я Роберт Аллен Ціммерман) — американський співак, який розпочав свою кар’єру у 1959 році й видав 37 альбомів. За весь час було продано понад 100 млн платівок.

Впродовж своєї кар’єри Боб Ділан отримав 12 нагород “Ґреммі”. У 2000 році музикант здобув “Оскар” за “Найкращу оригінальну пісню”. Нею став трек Things Have Changed для фільму “Вундеркінди”. Ця ж пісня принесла йому нагороду “Золотий глобус” у 2001-му.

Фото – Wikipedia

У 2008-му році журі літературної Пулітцерівської премії відзначило Боба Ділана за “глибокий вплив на популярну музику й американську культуру, позначений лірикою виняткової поетичної сили”.

2012 року Барак Обама, президент США, нагородив Ділана однією з найвищих і найпрестижніших нагород Сполучених Штатів – Президентською медаллю Свободи. Того ж року Боб був номінований на орден Почесного Легіону – найвищу нагороду Франції. Крім того, музикант, і за сумісництвом художник, був почесним членом Американської академії мистецтв та літератури.

У 2016 році Ділан отримав Нобелівську премію з літератури – “За створення нових поетичних висловів у великій американській пісенній традиції”.

Як розповідало раніше BitukMedia, гітару Джона Леннона, яка вважалась загубленою близько пів століття, виставлять на торги. “Це наче натрапити на загубленого Рембрандта або Пікассо”, кажуть в Julien’s. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі