Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вважалась загубленою 50 років: гітару Джона Леннона продадуть на аукціоні (ВІДЕО)

Важливо

Гітару Джона Леннона, яка вважалась загубленою близько пів століття, виставлять на торги. “Це наче натрапити на загубленого Рембрандта або Пікассо”, кажуть в Julien’s. Йдеться про інструмент, на якому він разом із Джорджем Харрісоном грав під час запису музичної комедії Help! (1965) та альбому Rubber Soul (1965) гурту The Beatles.

Про це повідомляє сайт аукціонного будинку Julien’s Auctions.

12-струнна акустична гітара Hootenanny від німецької фірми Framus була виготовлена на початку 1960-х років. Інструмент також з’являється у кліпах The Beatles на пісні It Is Only Love, I Have Just Seen a Face та Girl.

За словами Даррена Джуліана, співзасновника та директора Julien’s Auctions, знайти цю гітару та ще й в ідеальному стані — “те саме, що знайти втрачений твір Рембрандта або Пікассо”.

Він зазначив, що близько 50 років інструмент пролежав на горищі будинку британської родини. Власники просто забули, що у них є така гітара. Інструмент їм подарував Гордон Воллер – учасник поп-дуету Peter & Gordon, який співпрацював зокрема з The Beatles.

Фото – Julien’s Auctions

Окрім самої гітари, зберігся й її оригінальний футляр. Джуліан зізнався, що його йому довелося буквально діставати зі сміттєвого бака. Автентичність інструменту, а також чохла, в якому він знаходився, підтвердили історики The Beatles Енді Бабіук та Денні Беннетт.

Наразі оціночна вартість гітари Framus Hootenanny становить від 600 до 800 тис. доларів США. Очікується, що вона коштуватиме набагато більше і потенційно перевищить ціну в 2,4 млн доларів, за яку у 2015 році була продана гітара Леннона Gibson J160E.

А ще на аукціон виставлять телефон Джона Леннона, яким він користувався 1969 року під час акції “У ліжку за мир” проти війни у В’єтнамі.

На аукціоні Music Icons також продаються сукня Тіни Тернер від Versace; чорна сукня Емі Уайнхаус від Fendi; бас-гітара Fender P, на якій грав Адам Клейтон з U2; книга рукописних текстів Тупака Шакура; кросівки Onitsuka Tiger, які носив Фредді Мерк’юрі; і піджак Майкла Джексона. Аукціон пройде 29 та 30 травня онлайн та у нью-йоркському Hard Rock Cafe.

Як розповідало раніше BitukMedia, британський музикант сер Пол Маккартні возз’єднався зі своєю першою бас-гітарою. Інструмент вкрали з його фургона у 1972 році. А знайшли через 51 рік на горищі будинку в Англії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі