Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні з’явилася нова професія – спеціаліст із супроводу ветеранів

Важливо

В Україні запровадили нову професію – “Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб”. Відомості про неї уже внесли до Реєстру кваліфікацій. Цей професійний стандарт розроблено за ініціативи Мінветеранів “з метою запровадження в Україні професійного супроводу ветеранів й ветеранок війни, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів – на шляху переходу від військової служби до цивільного життя”.

Про це повідомляє Урядовий портал.

“Всі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок в рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні знаходити фахову підтримку та допомогу, яку може забезпечити саме такий фахівець. Насамперед йдеться про індивідуальний професійний супровід, спрямований на допомогу нашим Захисникам та Захисницям в отриманні ними, зокрема, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг”, – пояснив заступник міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір.

Зокрема, фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб надаватиме роз’яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг. Наприклад, з питань оформлення відповідних документів тощо.

У березні в Україні запрацювала Єдина ветеранська лінія, куди теж можна звернутися з різними запитами. Телефонувати можна за номером 0 800 505 217 у будні з 8-ої до 20-ої години.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Україні виховують собак-терапевтів для ветеранів війни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі