Неділя, 19 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Творчість попри війну – школярки-переселенки перемогли на міжнародному фестивалі

Важливо

Школярка із окупованого Генічеська на Херсонщині Юлія Лебедєва та переселенка із Дружби на Сумщині Марія Масюк перемогли на міжнародному різножанровому фестивалі “Празька Рапсодія 2024” у Чехії. Піаністки стали лауреатками 1 ступеня у своїй віковій категорії в “Інструментальному жанрі”.

Про це повідомляє сайт Харківської ОДА.

Фестиваль “Празька Рапсодія 2024” відбувся у столиці Чехії із 19 по 26 квітня. Конкурс проходив у два тури за підтримку відділу культури міста Праги, фестивального порталу OREA FEST. Частину внесків від учасників, як повідомили організатори, перекажуть на ЗСУ та гуманітарну допомогу українцям.

Юлія виконувала твори на фортепіано. Дівчинка навчалася гри на інструменті у рідному Генічеську. Після початку повномасштабного вторгнення разом із родиною переїхала до Дніпра. Там зараз продовжує навчання.

Переселенка із прикордонного міста Дружба на Сумщині, а нині мешканка Шостки Марія Масюк також стала дипломанткою І ступеня, але у своїй віковій категорії.

Крім того, перемогу здобули й інші українські творчі виконавці та колективи різних жанрів. Так, Театральна студія “Синтез” школи №201 із Дніпра взяли перше місце зі своїм мюзеклом “Пригоди Білосніжки” та інші школярі та колективи у різних жанрах.

Як повідомляло BitukMedia, дівчинка, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару в Краматорську, узяла участь у всесвітньо відомому марафоні в місті Бостон. Яна Степаненко на протезах здолала відстань у 5 кілометрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі