П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ми не збираємося зупинятися – подружжя за 80 років готові вчергове стати прийомними батьками

Важливо

Британці 80-річна Маргарет Ісдейл та її чоловік 81-річний Роберт за своє життя стали прийомними батьками для понад 150 дітей. Однак зараз доглядають за 8-місячним немовлям. І кажуть, не збираються зупинятися.

Їхню історію розповідає ВВС.

Маргарет і Роберт одружені 58 років. Вперше взяли прийомну дитину у 1978-му, на 12-му році шлюбу. Це була 14-річна дівчинка. Вона пробула із парою тиждень, а потім її забрали до себе рідні батьки.

Так траплялося, що деякі із дітей, яких доглядали Ісдейли, поверталися назад у родину, а деякі переходили до інших прийомних родин. Проте подружжя тримає зв’язок із багатьма своїми вихованцями.

Коли один із колишніх вихованців пережив пересадку нирки, Ісдейли доглядали за ним у лікарні. Нещодавно також Ісдейлів попросили стати хрещеними для дівчинки, яку вони виховували.

Маргарет і Роберт за потреби можуть віддати дітей назад їхнім батькам чи в іншу прийомну родину. Пояснюють, що просто дають дітям період, коли ті можуть почуватися в безпеці.

Крім того, подружжя має вдох власних дітей.

У 1987-му вони взяли до себе в родину дівчинку Кім, яку до того доглядали три роки. Вона народилася із синдромом Дауна та важкою хворобою серця. Лікарі не давали їй і дев’яти місяців. Але вона померла у 2005-му у віці 21 року.

“Вона нас багато чому навчила. Вона була мила, у неї було гарне почуття гумору, і вона всюди ходила з нами”, – пригадує Роберт.

На питання про те, як їм вдається доглядати за немовлятами, Роберт сміється:

“Я не знаю. Нам подобається роботи це. Не можу собі уявити, щоб ми цим не займалися”.

Нещодавно окружна рада Лінкольншира вручила Маргарет та Робрету нагороду “Горді бути усиновлювачами”. Але подружжя каже, що це навіть принизливо.

“Важимо не ми. Важать діти, за якими ми доглядаємо”, – каже Роберт.

Як розповідало BitukMedia, чоловік із британського Ньюкасла на ім’я Джо став батьком понад 180 дітей по всьому світу. Однак чоловік досі не має постійної партнерки. Каже, жінки дуже ревнують до того, чим він займається.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі