П’ятниця, 17 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

9-річний українець став чемпіоном світу зі швидких шахів

Важливо

В Албанії пройшов чемпіонат світу з рапіду (швидкі шахи) серед дітей до 8, 10 та 12 років. Двоє представників Львівщини повернулися додому з нагородами: Олексій Наконечний здобув золото, а Лук’ян Гузела – срібло у своїх вікових категоріях.

Про це повідомило управління спорту Львівської міськради.

Так, чемпіоном світу з рапіду у віковій категорії до 10 років став 9-річний Олексій Наконечний з Трускавця – його тренує Андрій Зазуляк. Шахіст переміг з результатом 9 з 11 очок. Срібним призером став вихованець Львівської шахової академії Лук’ян Гузела (тренери – Назар Фірман, Богдан Лозинський). Лук’ян змагався у віковій категорії до 8-ми років.

Олексій почав професійно займатися шахами у 2021 році. Талант помітив його батько, який раніше був артистом балету і працював у Львівській опері.

На чемпіонаті світу в Албанії змагався ще один вихованець Львівської шахової академії Ігор Третяк (тренери Назар Фірман, Максим Мацейко). Ігор, набравши 6 з 11 можливих очок, посів підсумкове 29-те місце.

На чемпіонаті світу в Албанії змагався ще один вихованець Львівської шахової академії Ігор Третяк (тренери Назар Фірман, Максим Мацейко). Ігор, набравши 6 очок з 11 можливих, посів підсумкове 29-те місце.

Загалом у змаганні виступали 13 українців – 10 юнаків та 3 дівчат.

Фото – Львівська обласна шахова федерація

Як розповідало раніше BitukMedia, Ашват Каушик з Сінгапуру став наймолодшим гравцем, який переміг гросмейстера у класичному шаховому турнірі. На момент перемоги у Швейцарії його вік становив 8 років, 6 місяців та 11 днів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі