Вівторок, 21 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

72 – то друга юність! Найстаріша дика пташка світу шукає собі нового друга

Важливо

72-річну самку гавайського альбатроса, яку звуть Віздом (“Мудрість”), помітили у компанії залицяльників. Найстаріша відома дика пташка світу нещодавно втратила попереднього самця, а тепер виконує шлюбні танці серед молоді.

Про це повідомляє New York Post.

Шлюбні танці Віздом вдалося зняти під час сезону гніздування в національному заповіднику атолу Мідвей у північній частині Тихого океану у березні цього року. Її розпізнали завдяки кільцю із її номером – Z333.

Віздом тривалий час була у парі альбатросом із кличкою Акеакамай (гавайське слово, яке означає “любитель мудрості”, можна перекласти як “мудрець” або “філософ”). Але його не було видно під час двох попередніх сезонів гніздування.

Альбатроси живуть дійсно довго і зазвичай створюють пари на усе життя.

Вони відкладають одне яйце у першій половині місцевого грудня, каже доглядач заповідника Джонатан Плісснер (Гаваї знаходяться у південній півкулі). Віздом залицялася принаймні до кількох самців.

“Вона і досі активно залицяється до інших. Як на 70-річну, вона доволі активна”, – каже Плісснер.

Віздом (ліворуч) кокетує із потенційним новим партнером. Фото: Jon Plissner/USFWS / 

Віздом вперше помітили у 1956-му, коли вона відклала яйце. Альбатроси можуть виводити пташенят лише після настання 5-річного віку.

За життя Віздом відклала 50-60 яєць і успішно вивела 30 пташенят. Однак 90% свого життя поза материнством вона провела в морі, харчуючись кальмарами й риб’ячою ікрою.

Як повідомляло BitukMedia, американські зооволонтери із притулку West Place Animal Sanctuary зі штату Род-Айленд влаштували святкову вечірку на 17-річчя врятованої ними пекінської качки Ерни. Пташка сама “волонтерила” у притулку, вирощуючи чужих пташенят.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі