Середа, 22 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Підвісити паску” – Клопотенко та пекарня людей із інвалідністю створили благодійний проєкт

Важливо

Український шеф-кухар Євген Клопотенко, бренд “Духмяна хата” та пекарня Good Bread, де працюють люди із ментальною інвалідністю, створили благодійний проєкт. Вони пропонують “підвісити паску” – купити святкову випічку та задонатити її для українців із прифронтових територій.

Про це пише Хмарочос.

“Підвісити” вершкову паску можна на сайті пекарні. Одна паска важить 220 грамів і коштує 220 грн.

Усі замовлені паски випечуть у пекарні, а потім їх відвезуть у прифронтові населені пункти, які перебувають під постійними обстрілами.

“У них немає вихідних і свят від війни, адже війна у них кожного дня. Але ми разом можемо зробити так, щоб напередодні такого важливого для всіх українців свята, ці люди відчули не тільки війну, але й піклування”, – йдеться на сайті пекарні.

“Паска — це невід’ємний символ Великодня. У наші часи це ще й символ стійкості, єднання, підтримки. Кожна спечена нами паска у рамках ініціативи — це прояв любові та турботи стосовно людей, які вимушено опинилися у скруті через російське вторгнення», — зазначають ініціатори проєкту. 

Пекарня Good Bread, де працюють люди із ментальною інвалідністю відкрилася у Києві, на вул. Клеманська, 7 восени 2017-го. Її засновником став 21-річний киянин Владислав Міщенко.

Як повідомляло BitukMedia, раніше у Києві презентували оновлену збірку рекомендованих рецептур страв для шкільних їдалень від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Її розробили в рамках Стратегії реформи системи шкільного харчування.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі