Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найбільше любить манку – День народження відзначила найстаріша орангутан світу

Важливо

На цьому тижні День народження відзначила Белла – найстаріша мавпа світу серед орангутанів. Їй 63 роки. Доглядальники із німецького зоопарку у Гамбурзі, де живе мавпа, кажуть, що вона у “своєму найкращому стані”.

Про це повідомляє сайт Книги рекордрів Гіннеса.

Рекордсменкою Белла, яка належить до виду Суматранський орангутан, стала у 2021-му році.

Народилася вона у 1961-му, а з дикої природи її забрали у 1964-му. З того часу Белла живе у зоопарку Hagenbeck Zoo.

У дикій природі органутани живуть 35-40 років, у неволі – до 50. Але Белла побила усі рекорди і почуває себе прекрасно. Про неї кажуть, що вона чесна, розсудлива, допитлива, розумна, любляча і ніколи не проявляє агресію.

На свій День народження вона отримала святковий торт із розвареного рису та фруктів, які розділила із Берані – одним зі своїх прийомних дітей.

Фото: Книга рекордів Гіннеса

Загалом Белла народила шістьох дитинчат сама та виростила чотирьох покинутих. За це її прозвали “супермама”.

Зараз у неї лишилося дуже мало зубів, тож улюбленою їжею Белли є манна каша, приправлена солоним соусом від Maggi (щось типу нашої “Мівіни”) або медом. Також їсть фрукти й овочі, які може пожувати.

Як розповідало BitukMedia, маленька горила Джаміла, яка народилася шляхом кесаревого розтину в американському зоопарку Форт-Ворт у штаті Техас, не змогла встановити зв’язок із мамою. Тепер, попри усі намагання, дитинча перевели до іншого зоопарку. Сподіваються, що самиця горили, яка має досвід природного народження, прийме Джамілу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі