П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ален Делон отримав від України орден “За заслуги”

Важливо

Легендарного французького актора Алена Делона удостоїли українського ордена “За заслуги”. Володимир Зеленський прийняв таке рішення, зважаючи на потужну підтримку України з боку артиста від початку повномасштабної війни із росією.

Про це  повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко в ефірі телеканалу TV5 Monde.

“Пане Делон, дорогий Алене, я знаю, що ви перебуваєте в непростій ситуації, і хочу сказати вам, що ви не самотні. У вас багато шанувальників і людей, які вас люблять. Я і мій народ завжди на вашому боці”, – звернувся посол до Делона.

У 2022-му Ален Делон спілкувався із Володимиром Зеленським та а також читав вірші Тараса Шевченка у телевізійній програмі.

В українському посольстві відзначили, що з першого дня повномасштабної війни Делон активно висловлював свою підтримку Україні.

“Для нас це символ, це важливо”, – зазначили у диппредставництві.

У червні 2019-го Ален Делон пережив два інсульти. Він проходив реабілітацію у швейцарській клініці і навіть зважився на евтаназію, але досі лишається живим, йому 88 років.

Чоловік перебуває у центрі скандалу своїх дітей. Головною спадкоємицею зірка французького кіно обрав доньку Анушку Делон. Але у неї конфлікт із братами Антоні та Аленом-Фаб’єном. Зокрема, жінка звинувачувала їх, що вони перервали лікування батька. Сам Ален Делон подав на Антоні до суду за наклеп.

Зрештою, суд призначив актору спеціального опікуна.

Як повідомляло BitukMedia, французька акторка Катрін Денев озвучила збірку поезій “Абрикоси Донбасу” письменниці із Первомайська Любові Якимчук. Видану у 2015-му книжку український Forbes вніс у рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі