Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прощавай, Атласе: Boston Dynamics відправила свого людиноподібного робота у відставку і показала нового (ВІДЕО 🔥)

Важливо

Після майже 10 років розробки людиноподібного робота Atlas, Boston Dynamics вирішила відправити його у відставку. Компанія заявила про припинення розробки гідравлічної версії Atlas. За цей час робот здобув широку популярність, зокрема завдяки серії демонстраційних відеороликів, в яких він бігав, танцював, робив сальто та елементи паркуру.

Про це розповідає New Atlas.

16 квітня 2024 року американська компанія Boston Dynamics повідомила про закриття програми з розробки антропоморфного робота Atlas. З цього приводу компанія опублікувала прощальне відео з добіркою найкращих або найбільш курйозних моментів випробувань Atlas. Незважаючи на назву ролика “Прощавай, Atlas” відео закінчується словами “Поки ми не зустрінемося знову”.

Чекати зустрічі довго не довелось. Вже наступного дня гідравлічний Atlas поступився місцем електричному. Boston Dynamics презентувала нове покоління знаменитого двоногого робота.

Новий Atlas рухається завдяки електромоторами. На сайті компанії повідомляють, що електричний Atlas буде сильнішим, спритнішим і маневренішим, ніж його гідравлічна версія, а діапазон його рухів буде ширшим, ніж доступні людям. Крім того, повністю електричний Atlas призначений для комерційного використання.

Нагадаємо, компанія Boston Dynamics почала створювати робота-гуманоїда, як часто характеризують роботизовану платформу Atlas, майже 11 років тому. У липні минулого року виповнилося 10 років з моменту дебюту двоногого робота. Спочатку Boston Dynamics при розробці Atlas співпрацювала з DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), але потім почала розвивати його самостійно, поки 2021-го компанія Hyundai не придбала її та її розробки.

Як розповідало раніше BitukMedia, китайський двоногий робот від Unitree Robotics встановив новий світовий рекорд швидкості серед роботів-гуманоїдів і потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найшвидший повнорозмірний робот-гуманоїд. Потенційно H1 може розвивати швидкість 29 км/год. Примітно, що він зберігає рівновагу, навіть коли його збивають з курсу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі