Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Книга – це “захисна бульбашка” для малечі – українка створила у Франції дитяче видавництво

Важливо

Українська видавчиня Наталя Моспан створила у Франції видавництво для дітей  Le Petit Canard (“Маленька качечка”). Моспан є власницею мережі книгарень “Моя книжкова полиця” в Україні. Тепер українська дитяча література доступна і у Франції.

Про це повідомляє Український інститут книги у Facebook.

Головна задача  Le Petit Canard – підтримка співпраці із українськими авторами та ілюстраторами.

Першою книжкою, яку видали у Франції є “Мамзельвіль”. Її написав перший вчитель Наталіного сина Тараса – Крістоф Жамар. Жінка із сином виїхали за кордон із початком повномасштабного російського вторгнення. Тож Тарас ходить до французького дитячого садка.

Ілюстрації для твору Жамара створила українська ілюстраторка Софія Томіленко.

“Історії, які ми розповідаємо в наших книжках, з одного боку, легкі та кумедні, а з іншого — сповнені добротою та сенсами. Я вірю, що дитяча книга — це безпечний простір для дитини, така-собі «захисна бульбашка», здатна захистити дитинство та безтурботність наших дітей — як у Франції, так і в Україні”, – каже Моспан.  

Як повідомляло BitukMedia, Благодійний фонд “Голоси дітей” передав право публікувати й продавати свою книжку “Війна голосами дітей” провідному американському видавництву HarperCollins Publishers. Книга була видана у першу річницю повномасштабної війни Росії проти України.

Також французька акторка Катрін Денев озвучила збірку поезій “Абрикоси Донбасу” письменниці із Первомайська Любові Якимчук. Видану у 2015-му книжку український Forbes вніс у рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі