П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заради онкохворих дітей: спортсменка піднялася канатом на Ейфелеву вежу

Важливо

Французька спортсменка піднялася на канаті на паризьку Ейфелеву вежу на висоту 110 метрів за 18 хвилин. Таким чином 34-річна Анук Гарньє встановила два нових світових рекорди. Мета заходу – зібрати кошти для лікування дітей з онкологічними захворюваннями.

Про це повідомляє The Guardian.

“Моя мрія здійснилася. Це чарівно. Якщо я в чомусь і не сумнівалася, так це в тому, що я це зроблю”, – сказала Гарньє.

Також вона додала, що на шляху до цього рекорду було багато перешкод. Зокрема, погода “не завжди була її союзником”, і доводилося координувати плани всіх, хто брав участь у цьому проєкті. Втім вона не переставала вірити та її “божевільна мрія стала реальністю”.

Рекордсменка розповіла, що готувалася до події цілий рік, а скелелазінням почала займатися два роки тому після перемоги на чемпіонаті світу з подолання смуги перешкод у своїй віковій категорії. Її надихнула спортсменка Іда Матільде Стінсгаард, яка піднялася на висоту 26 метрів у 2022 році і встановила рекорд “найвищий підйом серед жінок”. “Я сказала собі: 26 метрів – це не так багато, на який пам’ятник я можу вилізти?”,– сказала Анук.

Анук Гарньє побила світовий рекорд і серед чоловіків. Попередній належав південноафриканському спортсмену Томасу Ван Тондеру. У 2020 році чоловік піднявся на 90 метрів мотузкою між вежами Совето в Йоганнесбурзі.

Француженка розповіла, що також хотіла зібрати гроші для “Ліги проти раку” після того, як у її матері діагностували цю хворобу. “Я бачила, як вона бореться. Я хотіла зробити свій внесок”, – сказала Гарньє.

Як розповідало раніше BitukMedia, американський актор і музикант Джаред Лето піднявся на хмарочос Емпайр-стейт-білдінг і пошкодив руку. Він видерся на зовнішню частину визначної пам’ятки Нью-Йорка в рамках промо до світового турне свого гурту Thirty Seconds to Mars. Висота будівлі без врахування шпилю – майже 400 метрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі