Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Оригінальний рекорд – злодії замаскували 146 кг золота під автомобільні деталі

Важливо

У Гонконгу виявили найбільшу для міста і, певно, найбільш оригінально замасковану контрабанду золота. 146 кг цінного металу злочинці намагалися видати за автомобільні деталі.

Про це повідомляє ВВС.

Партію золота приблизною вартістю у $10 млн митники перехопили у контрабандистів 27 березня. Його намагалися переправити до Японії.

Митники перевірили два повітряні компресори, які зловмисники намагалися вивезти за кордон. Підозру викликала незвична текстура поверхні і вага. Зрештою, встановили, що шестерні, гвинти та сердечники моторів складаються із золота, яке добре замасковане.

У рамках провадження затримали 31-річного чоловіка, але його уже випустили під заставу.

Контрабанда у Гонконгу – серейозний злочин і карається терміном ув’язнення до семи років.

Гонконг є одним зі світових хабів торгівлі золотом. Якийсь злочинний синдикат цього разу спробував уникнути сплати податків, припускають правоохоронці.

Як повідомляло BitukMedia, Таїланд останнім часом став хабом для контрабандистів тварин. Але цього разу група із шести індійців спробувала заховати у своїх речах 87 тварин. Там були ящірки, змії, птахи та навіть червона панда – вид, якому загрожує зникнення. Проте сканер в аеропорту все “побачив”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі