Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перший випуск коміксу із Суперменом продали на аукціоні за рекордні $6 млн

Важливо

Перший комікс із Суперменом продали на аукціоні Heritage Auctions у США за рекордні $6 млн. Він вийшов у червні 1938 року – майже 86 років тому. Цей вражаючий продаж підтверджує статус Action Comics #1 як найдорожчого коміксу всіх часів. Принаймні на сьогодні.

Про це повідомляє портал UPI .

Комікс з’явився у продажу майже 86 років тому, але він досі у “дуже доброму” стані. За оцінками аукціоністів, з усього накладу в 200 тис. примірників збереглась лише сотня і з них лише дві копії у кращому стані, ніж продана з торгів.

У цьому випуску, складеному друзями Джеррі Сігелом та Джо Шустером, розповідається про появу Супермена – інопланетянина, відправленого на Землю для порятунку планети. У ньому також вперше з’являється кохана головного героя Лоїс Лейн.

“Без Супермена та Action Comics No 1, хто знає, чи настав би колись золотий вік коміксів чи ні”, — заявив віце-президент Heritage Auctions Баррі Сандовал перед продажем.

Ім’я щасливого і багатого покупця, який став власником цього культурного скарбу, залишається невідомим.

Рівно три роки тому на аукціоні за $3,25 млн продали інший примірник цього ж випуску про Супермена. На той момент це була рекордна ціна за комікс.

Пізніше того ж року цей екземпляр обійшов перший номер коміксу про Людину-павука, випущений 1962 року. Його продали на аукціоні за $3,6 млн. А вже 2022-го перший випуск коміксу про “Супермена” повернув лідерство собі — черговий випуск продали за $5,3 млн.

Раніше BitukMedia розповідало про створений за допомогою ШІ комікс про українських партизанів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі