Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Випереджають час? Білий дім хоче надати Місяцю власний часовий пояс

Важливо

У Білому домі зажадали від космічного агентства NASA розробити часовий пояс спеціально для Місяця – Місячний координований час (Coordinated Lunar Time, LTC). Він може знадобитися для синхронізування космічних кораблів.

Про це повідомляє ВВС.

Через різницю гравітаційниих полів, час на Місяці іде швидше і випереджає земний на 58.7 мікросекунд щодоби. Наче й небагато, але похибка може виявитися критичною, якщо мова йде про синхронізування космічних кораблів.

Уряд США сподівається, що новий часовий пояс допоможе зберегти координацію національних і приватних зусиль в опануванні Місяця.

Теорія про те, що час іде по-різному в різних частинах Всесвіту, базується на теорії гравітації. Тож, вважають науковці, через те, що гравітація на Місяці слабша, то й час там іде швидше.

А якщо атомні годинники, які вимірують час на Землі, відправити на Місяць, то через 50 років вони почнуть поспішати на 1 сек., будують теорії науковці.

“У кожному тіла свій ритм серцебиття”, – пояснює романтично професорка Кетрін Хейманс, королівський астроном Шотландії.

На МКС зараз, до прикладу, використовують Всесвітній координований час. Він приблизно відповідає часу за Гринвічем.

У Білому домі хочуть, аби Місячний координований час розробили до 2026 року.

Як повідомляло BitukMedia, 86-річний фізик Кен Ом склав заповіт, в якому ретельно прописав, що з ним треба зробити після смерті. Цей дивовижний план народився в нього завдяки нескінченній та давній любові до космосу. Він вирушить на Місяць вже після свого останнього подиху на Землі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі