П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тримали у кватирі 159 котів – парі заборонили заводити хатніх тварин

Важливо

Жінка 68-років і 52-річний чоловік із французької Ніци тримали у своїй квартирі 159 котів та семеро собак. Багато із них захворіли через неналежне утримання. Тепер суд заборонив парі заводити тварин взагалі.

Про це повідомляє ВВС.

Квартира пари була 80 кв м. Багато тварин страждали від зневоднення, були заражені паразитами та жили в бруді. Це з’ясувалося, коли до помешкання пари навідалися минулого року. Тоді у кожній кімнаті знайшли десятки тварин.

Тепер суд звинуватив господарів у невиконанні обов’язків із догляду за тваринами. Прокурори просили 1,5 роки тюремного арешту для кожного із порушників. Але суд постановив виписати штраф у розмірі  150 тис. євро загалом, який піде на користь громадських організацій.

Також парі у судовому порядку заборили взагалі заводити хатніх тварин.

Винуватці кажуть, що тварини були “любов’ю усього їх життя”. Але вони “облажалися”.

У 2014-му ця пара уже потрапляла в поле зору держави – вони жили у квартирі площею 18 кв.м. із 13 тваринами – котами та собаками.

2018-му пара тримала трьох котів та трьох собак. Потім вирішили поселити 30 котів у кімнати квартири, якими не користувалися. Ці тварини дали потомство.

Психіатри діагностували у пари “синдром Ноя” – підсвідомий потяг рятувати тварин, із одночасною неможливістю забезпечити їм нормальне існування.

Як повідомляло BitukMedia, різноробочий Метт Леландер із америкаського міста Кун-Рапідс у штаті Міннесота купив старий будинок та виявив там близько 80 покинутих котів у жахливому стані. Тепер зооволонтери намагаються допомогти тваринам.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі