П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перший пішов: злочинець зізнався, що брав участь у крадіжці золотого унітазу

Важливо

У Великій Британії визнав провину один з чотирьох чоловіків, яких підозрюють у крадіжці золотого унітазу з палацу палацу Черчіллів в графстві Оксфордшир. Арт-об’єкт з 18-каратного золота вагою близько 100 кг вкрали у 2019 році.

Про це повідомляє Sky News.

Викрадена цінність є об’єктом сучасного мистецтва під назвою “Америка”. Золотий унітаз створив італійський художник Мауріціо Каттелан.

Вперше “Америку” було виставлено у 2016 році у Нью-Йорку в музеї Гуггенхайма. Використовувати унітаз за прямим призначенням міг кожен відвідувач виставки – такою була частина концепції автора.

Пізніше арт-об’єкт вартістю £4,8 млн (трохи більше $6 млн) вирушив на персональну виставку Каттелана до Бленхеймського палацу — родової резиденції герцогів Мальборо (титул носили члени сімейства Черчіллів). Резиденція відома як місце народження Вінстона Черчілля.

Все, що залишилось після крадіжки. Фото – PA

Тут у 2019 році і сталося пограбування. У злочині зізнався 39-річний Джеймс Шін. Він вже відбуває ув’язнення за серію крадіжок, тому був присутній на засіданні Королівського суду Оксфорда завдяки відеозв’язку. Серед іншого, британець виніс з Національного музею скачок трофеї на суму понад пів мільйона доларів.

У крадіжці золотого унітазу обвинувачуються ще троє чоловіків, які живуть у Лондоні, Оксфорді та місті Аскот у графстві Беркшир. Свою провину вони не визнали. Суд над ними заплановано на лютий 2025 року.

Де викрадена “Америка” досі невідомо. Минулого року страховики призначили за допомогу у пошуках унітазу винагороду в 123 тисячі доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Каліфорнії чоловіки намагалися викрасти електрокар Tesla. Зловмисники не звернули увагу, що акумулятор автівки був заряджений лише на 1% – не дивно, що під час гонитви машина зупинилась просто посеред вулиці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі