Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Біля могил оборонців Крут – в Україні з’явилася нова міні-скульптура

Важливо

На Аскольдовій могилі у Києві, де поховані оборонці Крут, встановили нову мініскульптуру “Герої”. Вона вшановує українських воїнів.  В цьому урочищи поховані також Дмитро Коцюбайло (Да Вінчі), Андрій Пільщиков (Джус), Марко Паславський (Франко).

Про це проєкт Шукай повідомив у Facebook.

Автором скульптури є  Юрій Білявський. Вона зображує воїна, який схилив коліно перед українським прапором.

Cтворення скульптури профінансували одразу усі меценати проєкту “Шукай”.

“Уперше в скульптурки немає одного мецената: цього разу авторка проєкту Юлія Бевзенко об’єднала всіх меценатів проєкту “Шукай!” і вони подарували цю пам’ятку місту, а також ми зібрали 450 тис. гривень, які будуть передані підрозділу “На Щиті”. Ми встановили скульптурку на дзвіниці біля могил Да Вінчі і Джуса”, – сказано у повідомленні.

Знайти її можна за адресою: Паркова дорога, 1, Аскольдова могила (Українська греко-католицька церква Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі, дзвіниця). 

Як повідомляло BitukMedia, у столиці України встановили нову мініскульптуру у рамках проєкту “Шукай”. Вона має вигляд літери “Ї”, яку автори називають символом української ідентичності. Скульптура містить елементи із вітражів КНУ, пошкоджених російською ракетою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі