Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розмір має значення: виростили лохину з рекордною вагою

Важливо

В австралійському штаті Південний Вельс зафіксували новий рекорд – там виростили найважчу у світі лохину. Вона темно-синього кольору, діаметром майже як м’ячик для гольфу, і важить у 10 разів більше за звичайну лохину. Австралійську ягоду офіційно внесли до Книги рекордів Гіннеса.

Про це пише The Guardian.

Ягода, для вирощення якої компанія Costa використовувала традиційні ручні методи, важить 20,4 гр й має діаметр близько 39 мм. Її зібрали ще 13 листопада 2023, однак офіційно внесли до Книги рекордів Гіннеса лише в березні цього року.

“Коли ми поклали її на ваги, я був трохи шокований. Я знав, що вона велика, але мав зважити двічі, щоб переконатися в цьому”, – сказав Бред Хокінг, керівник відділу лохини компанії Costa.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Допис, поширений Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

Відомо, що сорт ягоди-рекордсменки – Eterna. Його створили в рамках програми Costa з поліпшення сортів лохини. Щороку в компанії розробляють один або два нових сорти ягід.

За словами Бреда Хокінга, зазвичай при збільшенні розміру плодів погіршується їхня якість, однак лохина сорту Eterna “тверда і має хороший термін зберігання”.

Старший садівник Costa Group Бред Хокінг з врожаєм лохини Eterna. Фото – Guinness World Records

Лохина-рекордмен не є відхиленням від норми для сорту Eterna, оскільки під час збору виявили близько 20 ягід такого ж розміру, додав Хокінг.

Після фіксації рекорду лохину заморозили – можливо, її заллють у смолу й повісять на стіну, сказав Хокінг.

Зазначається, що ця ягода лохини приблизно в 1,25 раза перевищує вагу попередньої лохини-рекордсменки. 2020-го до Книги Гіннесса потрапила лохина з вагою 16,2 г і діаметром 36,3 мм. Таку велику ягоду виростили селекціонери Девід та Лиса Маззардіс у районі Вілбінгу у Західній Австралії. Ягода отримана на рослині сорту Ozblu.

Як розповідало раніше BitukMedia, викладачка хімії Аліна Різник із села Гельмязів на Золотоніщині Черкаської області вирощує екзотичні фрукти. У її колекції – жимолость, актинідія, айва та інжир.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі