Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Присвята військовим: українець протягнув бородою 2,5-тонний автобус (ВІДЕО)

Важливо

Український стронгмен Дмитро Грунський бородою протягнув мікроавтобус вагою понад 2,5 тонни. Цим рекордом 35-річний дніпрянин вкотре потрапив до Книги Гіннеса. Ба більше, силач встановив одразу три світових рекорди в один день.

Про це розповідає сайт Книги рекордів Гіннеса.

“Я присвячую ці рекорди своїй країні та нашим військовим”, – сказав Дмитро Грунський. Йдеться про три рекорди Гіннеса – з використанням бороди, шиї та зубів.

Перша спроба Дмитра витягнути автомобіль за допомогою бороди відбулася ще у 2019 році, але закінчилася невдачею: волосся на бороді не витримало і висмикнулося.Наступні кілька років чоловік відрощував бороду та експериментував з новими способами заплітання, щоб зробити її якомога міцнішою та схожою на мотузку.

Цього разу його борода залишилася майже неушкодженою. І Дмитро Грунський офіційно перевершив результат попереднього рекордсмена з Литви, який 10 років тому “здолав” автобус вагою 1,9 тонни.

У той же день стронгмен здійснив ще два подвиги. Одразу після рекорду з бородою Дмитро перетягнув вантажівку вагою понад 7,7 тонни за допомогою шиї. “Обличчя Дмитра почервоніло, коли буксирний трос стискав його шию, але він зміг подолати необхідну п’ятиметрову відстань і стати першою людиною, яка здобула цей титул у Книзі рекордів Гіннеса”, – кажуть фахівці, які фіксували рекорд.

Наостанок Дмитро побив власний рекорд за кількістю автомобілів, які тягнув зубами. Силань витягнув 7 машин, у кожній з яких знаходився водій (загальна вага – понад 8,7 тонни).

Щоб встановити ці три рекорди, кожен вантаж треба було протягнути щонайменше на п’ять метрів.

Нагадаємо, стронгмен з Дніпра вже багато разів потрапляв до Книги рекордів Гіннеса та присвячував свої здобутки українському війську. Спортсмен часто організовує збори на ЗСУ в соцмережах, а також влаштовує турніри пам’яті полеглих бійців.

У серпні минулого року Дмитро встановив рекорд з найшвидшого перетягування автомобіля зубами на 30 метрів (15,63 с.). А у 2022 році – шиєю перетягнув найважчий вагон метро (32,5 тонни). Тоді чоловік встановив подвійний рекорд – Гіннеса та Національний рекорд України.

Після встановлення рекорду Дмитро закликав всіх українців допомагати ЗСУ. “Трос, який натягується на шиї, душить і позбавляє тебе кисню. От як зараз нас окупанти намагаються позбавити кисню та існування, вбиваючи наших людей та руйнуючи нашу інфраструктуру. У такий спосіб я намагаюсь передати нашу боротьбу – хоч і душить, але ми завжди вистоїмо і переможемо”, – сказав автор рекорду.

Як розповідало раніше BitukMedia, 39-річний Трой Колін-Магнуссон потрапив до Книги рекордів Гіннеса через те, що голими руками крутив оглядове колесо 16 хв. і 55 сек. Рекорд встановив у парку розваг австралійського Сіднея. Таким чином стронгмен збирав кошти для хворих дітей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі