Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рибалка-аматор винайшов електронний зонд, що вкаже місце клювання

Важливо

Шведський риболов-аматор Крістер Хітреус створив електронний зонд Probe. Винахід має допомагати рибалкам знаходити місця з найкращим клюванням. А ще відрізняється своєю універсальністю – може використовуватися з будь-якою наживкою.

Про це розповідає New Atlas.

Probe – це мініатюрний (лише 3 см) та легкий (7 г) герметичний датчик, який кріпиться до волосіні. Занурений у воду разом з приманкою, він починає фіксувати довжину закидання, глибину водойми, температуру води, рівень освітленості, а також швидкість пересування наживки у воді. При цьому Probe не створює зайвих коливань у воді, а отже не відлякує рибу.

При клюванні датчик фіксує ривок волосіні і передає інформацію про глибину клювання. А при витягуванні волосіні Probe синхронізується зі смартфоном через Bluetooth, і всі дані про закидання записуються в програму.

За допомогою застосунку користувачі можуть визначити оптимальну глибину для наступного закидання, дізнатися про температуру води та рівень освітленості на глибині.

Однак у водному середовищі сигнал Bluetooth може бути слабким, тому інформація про клювання не надходить у режимі реального часу. Натомість програма оцінює глибину на основі швидкості занурення пристрою у попередніх закиданнях вудки.

Поки Probe можна придбати на платформі Kickstarter за $113. Надалі роздрібна ціна становитиме $150.

Існують й інші високотехнологічні пристрої для риболовлі, наприклад, підводний дрон Chasing F1 Pro з камерою і датчик Smart Rod Sensor, який кріпиться до вудки і записує інформацію про клювання. Однак Probe, як вказує розробник, відрізняється своєю універсальністю – може використовуватися з будь-якою наживкою.

Як розповідало раніше BitukMedia, британський рибалка вдруге виловив одного й того самого величезного дзеркального коропа. Між двома “зустрічами” минуло 30 років. Вперше Дейв Леві упіймав його в 1991 році. А тепер впізнав за унікальними ознаками та малюнком луски. Щоправда, короп відтоді чимало підріс.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі