Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не рекорд, але дорого: раннє полотно Ван Гога продали за 4,5 млн євро

Важливо

Картину Вінсента Ван Гога “Голова селянки у білому очіпку” продали за 4,5 млн євро. Полотно нідерландського постімпресіоніста знайшло нового власника на ярмарку мистецтв та антикваріату Tefaf у голландському Маастріхті.

Про це повідомляє нідерландське видання L1 Nieuws.

Портрет виставила на продаж американська галерея MS Rau, розташована в Новому Орлеані. Полотно придбано для колекції приватного музею за межами Європи, назва якого не розкривається. Однак очікується, що його точно відкриють для широкої публіки.

Tefaf – один з найважливіших мистецьких ярмарків. У ньому беруть участь понад 270 галеристів та антикварів з 22 країн світу.

“Голова селянки у білому очіпку” — одна з ранніх картин Вінсента Ван Гога. Вона була створена приблизно у 1884 році. Розміри роботи – 63 на 48 см.

Ван Гог написав кілька портретів селянок у білих очіпках. На звороті одного з них у 2022 році за допомогою рентгена було виявлено автопортрет художника.

До слова, аукціонний рекорд за роботи Ван Гога встановлено у 1990 році. Тоді “Портрет доктора Гаше” продали за 83 млн доларів. Протягом 15 років це була найдорожча картина у світі.

Вінсент Ван Гог “Портрет доктора Гаше”, 1890.

Крім того, у 2021 році полотно Ван Гога “Копиці сіна” перед торгами оцінювали у 20–30 млн доларів, але лот продали за 35,8 млн доларів. Дім Christie’s зазначив, що пейзаж встановив новий рекорд для роботи Ван Гога на папері.

Вінсент Ван Гог “Копиці сіна”, 1888, Christie`s.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Франції знайшли, як припускають, раніше невідому картину художника Поля Сезанна. Нова робота площею близько 6 кв. м була виявлена під час ремонтних робіт на стіні будинку його дитинства.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі