Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Лиховісні” гіганти – на берег викинуло трьох оселедцевих королів

Важливо

Чотирьох риб виду Оселедцевий король чубатий (Regalecus glesne) помітили дослідники Адріатичного моря протягом зими. При чому трьох із них викинуло на берег. Це рідкісна риба, яку їна Філіппінах пов’язують із цунамі та іншими катаклізмами.

Про незвичну знахідку розповідає Sarajevo Times.

Оселедцевий король – це найбільша кістяна риба, яка може досягати 8 м вдовжину. Вони дуже рідкісні і раніше в Адріатичному морі, яке є частиною Середземного, за весь час їх бачили лиши тричі, повідомляє Хорватський інститут океанографії та рибальства.

Загалом же відомо лише про 60 випадків появни оселедцевих королів у Середземному морі, більшість у західній його частині. Вони плавають вертикально – головою догори. Інструментів, які б дозволили легко виловити оселедцевого короля, немає.

Цих риб рідко бачать живими у воді, найчастіше спогади про них фіксують, коли рештки викидає море. Так було і цього разу – хвилі прибили уже мертвих риб. Вони не були максимального розміру. Четверту рибу помітили живою у личинковій стадії.

Як повідомляло BitukMedia, y США риболова, який упіймав величезного осетра, відправили до в’язниці на 20 днів. А ще чоловік був змушений сплатити великий штраф.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі