Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Два роки не бачили зірочок” – подружжя під обстрілами доглядає 40 тварин (ВІДЕО)

Важливо

Наталія та Микола Павліни доглядають за 40 котами та собаками у прифронтовому селищі Залізничне на Запоріжчині. Їхні батьки та діти нарікають в евакуації, але пара не полишає вихованців. Наталя каже, не може покинути тварин.

Про хоробре подружжя розповідає Суспільне.

Ну, не можу я покинути ні котів, ні собак. Батьки плачуть, кажуть: “Проміняли нас на собак?”. Кажу: “Все буде добре. З Божою помічу виживемо”, – розповідає Наталя.

У селищі не залишилося жодної вцілілої будівлі, нема світла, газу й комунікацій, воду Павліни набирають зі скважини. Коти та собаки мешкають у хаті разом з людьми та на подвір’ї.

Жахливо. Особливо вночі. Ми опів на п’яту вечора вже закриваємо вікна, і я нікуди не виходжу. Унітаз у нас в хаті, все в нас у хаті, я нікуди. Просто я вже два роки зірочок не бачила”, – бідкається жінка.

“Два акумулятори стоять, сонячна панель здорова стоїть, сусід віддав. І світло є, і телефони заряджаємо…Вікна затуляємо на ніч, щоб не видно було. Богу молимось… Такі прильоти були, що звісно жах. Але дітям нічого не кажемо, в нас же все добре”, – розповідає родина.

У дітей просять лише необхідне – батарейки, калоші тощо.

До Павліних сходяться покинуті хатні тварини із усього селища. Багато із них травмовані в результаті обстрілу.

“На двір не можу вигнати, бо одному хвіст відрубало. Той без хвоста, той без вуха, той без лапи”, – каже жінка.

Як повідомляло BitukMedia, український блогер та мандрівник Антон Птушкін опублікував на своєму каналі трейлер документального фільму “Ми, наші улюбленці та війна”. Це перша повнометражна робота блогера. Вона розповість із великих екранів про героїчні вчинки українців та їхніх тварин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі