П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятувати мати й дитину: горила, яка народила шляхом кесаревого розтину, відмовилася від маля

Важливо

В американському зоопарку Форт-Ворт, що у штаті Техас, горила відмовилась від свого дитинча. Малюк народився на п’ять тижнів раніше терміну. Тварині довелося зробити екстрений кесарів розтин, адже у вагітної розвинулася серйозна хвороба.

Про це повідомляє Telegraph.

Джаміла – перша горила, яка народилася за допомогою кесаревого розтину за 115-річну історію цього американського зоопарку.

В її матері Секані розвинулася прееклампсія – стан артеріального тиску, який може виникнути під час вагітності та стати небезпечним для життя, якщо його не стабілізувати.

Ветеринарам допомогла в пологах команда гінекологів, які раніше не мали досвіду роботи з приматами. Медики діяли так, як би мали справу з такими симптомами в жінки.

Акушер вирішив, що екстрений кесарів розтин — єдиний спосіб врятувати матір і дитину. Фото – Fort Worth Zoo/SWNS

У зоопарку повідомили, що Секані, 33-річна західна рівнинна горила, повністю одужала, її маля Джаміла також почувається добре.

Однак, на жаль, у Секані так і не розвинулися материнські інстинкти, яких очікують від новоспечених породіль. Експерти припустили, що це може бути результатом того, що дорослий примат не відчуває гормональних сигналів, пов’язаних з доношеними природними пологами.

Доглядачі зоопарку взялися опікуватися новонародженою мавпочкою. Персонал, який виховує примата, одягає спеціальні “костюми горили”, які імітують для маленької відчуття шерсті її матері.

Повідомляється, що зараз працівники зоопарку тренують 24-річну горилу Грейсі бути прийомною матір’ю Джаміли.

Як розповідало раніше BitukMedia, унікальний крихітний “корсет” зробили для самиці перуанського паличника з інсектарію Bug House у зоопарку Х’юстона (США). Після того, як комаха скинула екзоскелет під час линяння, співробітники помітили в неї ослаблену ділянку в грудному відділі, який нагадує шию.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі