Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“В Україні за голову хапаються від того, як ми стрибаємо” – українська параолімпійка здобула чотири медалі

Важливо

Параолімпійка Руслана Муравська із Тернополя здобула чотири медалі на Чемпіонаті світу із легкої атлетики. Дві із них – за стрибок у висоту та біг із перепонами – отримала в індивідуальному заліку, ще дві – у командному під час естафети.

Про це розповідає Суспільне.

Змагання відбувалися у Франції з 20 до 25 лютого. За нагороди змагалися параолімпійці із 9 країни.

У змаганні зі стрибків Муравська взяла висоту у 165 см. За це отримала золоту медаль.

“Стрибкову роботу у висоту ми не могли тут (у Тернополі, -ред.) робити, бо ми стрибаємо в нішу. Коли я показую своїм колегам з України, куди ми стрибаємо, вони хапалися за голову. Вони дивувалися, як ми можемо так стрибати. Тому ми виїжджали у Львів”, – розповідає тренер спортсменки Михайло Васірук. Він працює із Русланою уже 15 років.

Фото: Суспільне

“За висоту я не хвилювалася. Я була впевнена, що переможу. Переживала за естафету. Я думала, що нас переможуть, але в нас дівчата дуже сильні. Я була рада, що ми виграли естафету. Ми найкращі в 4 по 400 естафеті”, – розповідає спортсменка. У цій дисципліні українська команда стала кращою та взяла “золото”.

В естафеті 4 по 200 м українська команда завоювала “срібло”. Також срібну медаль отримала сама Руслана за біг на 60 метрів з бар’єрами.

Фото: Суспільне

Загалом же команда із 15 українських параолімпійців на змаганнях перемогла у медальному заліку. Наші спортсмени здобули 13 золотих, 7 срібних та 4 бронзові нагороди.

Як повідомляло BitukMedia, 23-річна легкоатлетка Юлія Гавриляк здобула дебютну перемогу на чемпіонаті України з легкої атлетики в приміщенні на дистанції 800 м. Цю перемогу спортсменка присвятила своєму брату Олексію Григор’єву, який загинув на війні три місяці тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі