Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найвищий і найменша: зустрілися два володарі світових рекордів Гіннеса

Важливо

188 сантиметрів – різниця у зрості між Султаном Кесеном та Йоті Амге. Володарі рекордів Гіннеса “Найвищий чоловік світу” та “Найнижча жінка світу” зустрілись у Лос-Анджелесі і зробили пару спільних фото. І це вже не перша зустріч “зірок”.

Про це розповідає The Independent.

41-річний Султан Кесен має зріст — 251 см. 30-річна Йоті Амге – 63 см.

У лютому ці двоє зустрілися, щоб разом поснідати в Каліфорнії. На одному зі знімків індіанка виявилася трохи вищою за черевик турка Кесена. На іншому фото вона ледве дістає велетню до плеча – чоловік сидить, а вона стоїть на його коліні.

Фото – Anadolu via The Independent

За даними турецького агентства Anadolu, пара вирушила до Лос-Анджелеса на запрошення американського продюсера, ім’я якого не називається. В якому спільному проєкті беруть участь двоє унікальних людей, поки що також невідомо.

Минулого разу Йоті та Султан робили спільне фото у 2018 році, під час візиту до Єгипту. Тоді вони позували на тлі Великого Сфінкса в Гізі — також рекордсмена, це найбільша монолітна скульптура у світі.

Косен та Амге вперше зустрілися шість років тому, у 2018 році, коли позували біля Великого Сфінкса в Гізі. Фото – EPA-EFE via The Independent

Турецький фермер курдського походження Султан Кесен офіційно став найвищим чоловіком у світі серед живих у 2009 році і на той момент був першим за 20 років володарем рекорду, чий зріст перевищив 8 футів (243,84 см). Йому також належить рекорд за величиною руки у світі.

Фото – Wikipedia

Такі розміри тіла – результат гіпофізарного гігантизму. Через це захворювання кістки та частини тіла ростуть набагато швидше, ніж в більшості людей. Гігантизм Кесена виник через пухлину, а різко зростати Султан Кесен почав після 10 років.

За словами рекордсмена, головні плюси велетенського зросту в тому, що йому дуже просто допомогти матері замінити лампу або повісити штори. А серед недоліків – складність підібрати одяг та взуття потрібного розміру, а також поміститися в салон автомобіля. Крім того, турку доводиться використовувати палицю, щоб зберігати рівновагу при ходьбі.

30-річна Йоті Амге отримала титул найнижчої жінки в світі в 2011 році після того, як раніше встановила аналогічний рекорд серед підлітків. Її мініатюрний зріст – результат ахондроплазії.

Йоті Амге. Фото – Ashesh Shah/ Wikipedia

У 2014 році індіанка стала ще й найнижчою акторкою у світі, зігравши в “Американській історії жахів”.

Як розповідало раніше BitukMedia, мастиф Бобі з Португалії більше не вважається найстарішим собакою світу. Книга рекордів Гіннеса позбавила його цього статусу через брак доказів віку тварини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі