Понеділок, 13 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Й у фірмових окулярах”: випустили монету, присвячену Джорджу Майклу (ВІДЕО)

Важливо

Колекційну монету, присвячену покійному співакові Джорджу Майклу, випустив Королівський монетний двір Великої Британії. Дизайн монети – це посилання на другий сольний хіт виконавця – Faith 1987 року.

Про це пише The Independent.

Монета стала останнім доповненням до серії “Музичні легенди”, присвяченої культовим британським виконавцям. Серед них монети із зображенням гуртів Who та Queen, а також музикантів Девіда Бовї та Елтона Джона.

За словами представників монетного двору, розробкою монети займалася італійська дизайнерка Сандра Дейана. Вона вказує, що кожна лінія зображення мала відображати “культовий образ” співака. Так, на аверсі музиканта зображено в його фірмових сонцезахисних окулярах.

Фото – THE WESTMINSTER COLLECTION

“Від імені Джорджа Майкла для нас велика честь, що Королівський монетний двір віддає йому шану, створюючи серію чудово виготовлених монет”, – подякували представники Майкла в компанії George Michael Entertainment.

Загалом пропонується чотири варіанти золотої монети 999 проби номіналом від 50 пенсів до 200 фунтів стерлінгів. Також було виготовлено срібні монети у трьох варіантах номіналом від двох до 10 фунтів.

Популярним Джордж Майкл став у 1980-х роках спочатку як учасник поп-дуету Wham!, а потім як сольний виконавець, який написав Careless Whisper і Freedom!. За свою кар’єру музикант продав понад 100 млн своїх платівок.

Британський виконавець помер у 2016 році у віці 53 років від кардіоміопатії та запалення міокарда, а також жирової інфільтрації печінки.

Як розповідало раніше BitukMedia, фанати Гаррі Поттера можуть потішитись новій ювілейній монеті.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі