Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Про вагітність дізналася після похорону чоловіка: вдова бійця народила двійню

Важливо

У Тернополі вдова захисника України Богдана Тленюка Світлана народила двійню – хлопчика і дівчинку. Діти з’явилися на світ в день народження загиблого чоловіка. За словами породіллі, про вагітність вона дізналася на третій день після його похорону.

Про це розповідає “Українська правда”.

Як повідомили у Тернопільському обласному перинатальному центрі “Мати і дитина”, символічним стало й те, що матір з дітьми виписали з пологового 24 лютого – у другу річницю повномасштабного вторгнення росіян в Україну.

“Цього понеділка на світ зʼявилися хлопчик і дівчинка, які стали для їхньої мами великою розрадою і символом надії. Ці дітки – наша незламна віра в перемогу України над безжальним ворогом, у наше світле майбутнє і щасливе сьогодення, яке ми виборюємо десятиліттями. Ми обовʼязково переможемо!”, – йдеться дописі медзакладу.

На виписку породіллі з пологового будинку прийшли батьки, друзі, родина та побратими чоловіка. Усі вони є підтримкою та опорою для Світлани, додають медики.

Як писало “Суспільне”, Світлані Тленюк – 47 років. Звістку про те, що скоро стане батьком, її чоловік Богдан так і не почув. За словами жінки, про вагітність вона дізналася на третій день після його похорону.

“Мені дуже шкода, що чоловік так і не дізнався про вагітність. Він з першого дня хотів дітей, але в нас не виходило. Коли він прийшов у відпустку, я йому запропонувала екстракорпоральне запліднення. Дізналася, що в одній з клінік Тернополя для військових діє безкоштовна програма”, – розповідала тоді Світлана.

Подружжя прожило разом два з половиною роки. Від першого шлюбу Світлана мала двох синів. У липні минулого року її старший син Назар загинув на війні. Молодшому, Олексієві, зараз 15 років.

Як розповідало раніше BitukMedia, вагітна волонтерка зі Львова Світлана Нагорна-Гордійчук особисто пригнала авто для військових до прифронтового Краматорська на Донеччині. Жінка зробила це, щоб там зустрітися зі своїм коханим військовим Максимом Гордійчуком і разом дізнатися стать дитини.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі