Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Журнал Time оголосив режисерку “Барбі” однією з жінок року

Важливо

Американський журнал Time оголосив режисерку Грету Гервіг однієї з жінок року. У виданні зазначили, що за минулий рік “було мало більш вражаючих творчих досягнень, ніж фільм “Барбі”.

Про це повідомляє сайт видання.

Серед досягнень Гервіг Time наголошує на тому факті, що вона стала першою режисеркою, чиї три перші сольні художні картини отримали номінації на “Оскар” у категорії “Кращий фільм” – “Леді Берд”, “Маленькі жінки” та “Барбі”.

2018 року Грета Гервіг стала п’ятою жінкою в історії, номінованою на премію “Оскар” за режисуру, а вже наступного року було оголошено, що разом з Ноа Баумбаком вона напише сценарій до фільму “Барбі”. Пізніше стало відомо, що і режисером також буде Гервіг.

Цікаво, що за роботу над “Барбі” Грету Гервіг не номінували в категорії “Найкраща режисура”, а Марго Роббі не дісталася номінація на “Оскар” за найкращу акторську гру.

Грета Гервіг також з’явилася на обкладинці нового спеціального номера Time. Журнал надійде у продаж 11 березня. Загалом до списку жінок року увійшли 12 “лідерів, які намагаються створити більш рівноправний світ”. Серед них — тенісистка Корі Гауфф, гендиректора Chanel Ліна Наїр, нобелівська лауреатка з економіки Клаудія Голдін, іракська правозахисниця Надія Мурад та інші.

Повідомляють, що всі номінантки візьмуть участь у щорічному гала-концерті Time у Лос-Анджелесі на початку березня на честь старту Місяця жіночої історії.

Як розповідало раніше BitukMedia, нову номінацію — за найкращий кастинг — запровадить на премії “Оскар” Американська академія кінематографічних мистецтв та наук. Востаннє нову категорію запроваджували понад 20 років тому. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі