Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Треба мати бажання і розмовляти з людьми” – студент Блас Мба Нзанг вивчив українську мову (ВІДЕО)

Важливо

23-річний Блас Мба Нзанг приїхав із Екваторіальної Гвінеї до Рівного вчитися на гідроенергетика у 2018-му. Чоловік мріє будувати ГЕС у себе на батьківщині. Тепер вивчив українську та грає у студентській футбольній команді.

Історію хлопця розповідає Суспільне.

Блас Мба Нзанг приїхав до Рівного за направленням із підприємства, яка будує ГЕС у Екваторіальній Гвінеї. Вчиться у Національному університеті водного господарства та природокористування. Живе у гуртожитку вишу.

“Я хочу бути гідроенергетиком. Вони мені сказали: «Якщо ти хочеш бути хорошим спеціалістом, то треба навчатися у водному інституті”, – розповідає він.

“У моїй групі було вісім людей: двоє іноземців і шестеро українських студентів. Коли ти хочеш вивчити мову, то перше, що треба мати — це бажання. І друге — розмовляти з людьми, які знають цю мову. Мені не було соромно сказати, що я щось не розумію, був допитливим, як дитина”, – пригадує він.

Війна застала іноземця в Україні.

“Вся моя сім’я хвилювалася, телефонували мені кожен день. В нас була група у WhatsApp, і мені треба було сказати, коли я лягаю спати, коли я прокидаюся, що я роблю. І так через кожних три години, якщо я не пишу, то вже сестра, або брат телефонували. Були такі ситуації, але зараз все добре, слава Богу”, – каже він.

Блас Мба Нзанг  потоваришував і зі студентською футбольною командою. Там кажуть, розуміють його із напівслова.

Однак залишатися в Україні чоловік не планує. Після завершення аспірантури повернеться додому.

“Мені дуже подобається Україна. Я буду сумувати за моментами, які були тут, дуже”, – каже він.

Як розповідало BitukMedia, переселенка із Криму Наталя Місюк допомагає українцям пізнавати рідну мову через меми, жарти та інтерактив у своїй спільноті у Facebook “Давай займемось текстом”, через онлайн-додаток, вебінари та багато інших інструментів. Тепер вона написала “пригодницький підручник” для підлітків “Мова: таємниці відьом”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі