П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Фестиваль голих чоловіків провели востаннє. Чому? (ВІДЕО)

Важливо

В японському храмі Кокусекі у префектурі Івате провели останній фестиваль голих чоловіків. Його особливість полягає в тому, що учасники змагаються за мішок з талісманами. Цьогорічний захід ставить крапку у багаторічній традиції через брак учасників.

Про це пише CNN.

Традиційний фестиваль Сомін-сай, також відомий як фестиваль голих чоловіків, щороку влаштовували у віддаленому храмі на сьомий день нового року за східним календарем.

У ході фестивалю натовпи молодиків в самих пов’язках на стегнах боролися один з одним на морозі. Їхнє завдання – здобути талісман, який обіцяє процвітання і благополуччя. За словами організаторів, Сомін-Сай проводили протягом тисячі років.

Цього року змагання за мішок з талісманами Сомін відбулося вперше за чотири роки – після перерви через пандемію COVID-19. Водночас тривалість проведення фестивалю була скорочена зі звичайної всеношної програми до з 18:00 до 23:00.

От тільки фестиваль 2024 року став для цієї давньої традиції останнім. Справа в тому, що організаторам не вдається знайти достатньо охочих для участі у святі. У своєму онлайн-повідомленні вони були вимушені визнати, що через стрімке старіння населення країни та нестачу молоді влаштовувати фестиваль стає щоразу складніше, адже зрілі та літні люди не справляються з навантаженням.

“Це рішення пов’язане зі старінням учасників фестивалю та нестачею наступників”, — написав на сайті храму головний священик Кокусекі Дайго Фудзінамі.

З наступного року храм Кокусекі замінить фестиваль на молитовні церемонії та інші способи продовження своїх духовних практик.

Населення Японії неухильно скорочується з 1980-х років. Смертність перевищує народжуваність вже понад десять років, що є серйозною проблемою для четвертої за величиною економіки світу.

Як розповідало раніше BitukMedia, японкам вперше дозволять взяти участь у фестивалі вогню у храмі Кацубе в місті Моріяма, префектура Сіґа. Традиційно там були присутні лише юнаки та чоловіки до 34 років. Тепер запросили чотирьох учениць початкової школи.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі