Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перша людина з вживленим мозковим імплантом Neuralink навчилася контролювати курсор силою думки

Важливо

Перша людина, якій компанія Neuralink вживила мозковий імплант, навчилася контролювати курсор силою думки. За словами засновника стартапу Ілона Маска, зараз Neuralink намагається отримати від пацієнта якомога більше натискань кнопки миші. З дня вживлення чіпа минуло 3 тижні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Ілона Маска.

“Прогрес хороший, і пацієнт, здається, повністю відновився [після операції], нам невідомо про якісь побічні ефекти. Пацієнт може переміщати курсор екраном силою думки”, — заявив власник Neuralink.

За словами Маска, тепер фахівці компанії зосереджені на тому, щоб пацієнт зміг якнайчастіше кликати курсором.

Neuralink вперше вживила нейрочіп людині 29 січня. Операцію провели пацієнту з паралізованими кінцівками. Очікується, що він зможе повноцінно керувати силою думки смартфоном чи комп’ютером.

Раніше Маск казав, що першими користувачами Neuralink будуть ті, хто втратив можливість користуватися своїми кінцівками.

Компанія Neuralink заявляє, що випробування на людях, які дозволили проводити в США, оцінять функціональність інтерфейсу, що дозволяє людям з тетраплегією або паралічем усіх чотирьох кінцівок керувати пристроями за допомогою думок.

Випробування триватимуть протягом шести років. Маск має великі амбіції щодо Neuralink, кажучи, що це сприятиме швидкому хірургічному введенню його чіпів для лікування таких захворювань, як ожиріння, аутизм, депресія та шизофренія.

Як розповідало раніше BitukMedia, першим в США отримав дозвіл на імплантацію нейрочіпа в мозок людини стартап Synchron з Нью-Йорка.  

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі