Вівторок, 30 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перетворює текст на відео: OpenAI презентувала нейромережу Sora (ВІДЕО)

Важливо

OpenAI презентувала нейромережу Sora, здатну генерувати відео за текстовими описами. Вона створює деталізовані та реалістичні ролики тривалістю до хвилини. ШІ-модель поки що доступна лише обмеженому колу користувачів.

Про це повідомляє сайт компанії.

За словами авторів розробки, Sora може створювати сцени з кількома персонажами та високою деталізацією. Штучний інтелект вміє не лише працювати з текстом, а й генерувати відео на основі нерухомого зображення. Крім того, Sora може вставити у вже існуючий ролик кадри, яких бракує.

У своєму блозі OpenAI демонструє понад 40 відео у різних стилях. На реалістичних кадрах зображені люди, тварини та різні предмети навколишнього світу. Наприклад, реалістичні кадри токійського поїзда, картинної галереї та узбережжя Каліфорнії, а також ролики з анімаційними персонажами та фантастичними декораціями. Серед іншого за допомогою Sora вдалося згенерувати трейлер неіснуючого фільму.

Розробники OpenAI визнають, що їхня модель недосконала. Наприклад, нейромережа іноді плутає ліворуч і праворуч або відчуває труднощі при генерації відео з великою кількістю об’єктів – їхній рух може виглядати неприродним. Буває так, що у відео порушується причинно-наслідковий зв’язок: персонаж може відкусити від печива, але воно, як і раніше, буде цілим.

Sora поки недоступна для широкої аудиторії і перебуває на стадії тестування. OpenAI збирається вжити додаткових заходів, щоб не допустити поширення реалістичних фейкових відео. У компанії працюють над інструментом, що дозволяє ідентифікувати ролики, створені штучним інтелектом.

Як розповідало раніше BitukMedia, малюк з налобною камерою навчив штучний інтелект вивчати слова.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі