Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вижила трирічна дитина, яка перебувала під завалами 60 годин

Важливо

На острові Мінданао в південній частині Філіппін дивом вижила 3-річна дівчинка. Вона 60 годин перебувала під завалами, що утворилися внаслідок зсуву ґрунту. Дитина була серед десятків людей, які вважаються зниклими безвісти.

Про це пише The Guardian.

Рятувальники знайшли дитину після тривалих пошукових робіт у селі Масара на південному острові Мінданао. Вони розбирали завали лопатами і голіруч. “Це диво. Це дає надію рятувальникам. Стійкість дитини зазвичай менша, ніж у дорослих, але вона вижила”, – зауважив представник агентства з надзвичайних ситуацій Едвард Макапілі з провінції Давао-де-Оро.

За його словами, на той час рятувальники вважали, що всі зниклі безвісти, ймовірно, вже мертві. Однак у врятованої дитини не було видимих ​​ушкоджень. Дівчинку доправили до медичного закладу.

Філіппінський Червоний Хрест опублікував у мережі знімки своїх працівників, які несуть до лікарні дитину. Вона загорнута в ковдру та підключена до кисневого балона.

Нагадаємо, зсув стався у вівторок ввечері, він зруйнував будинки та поглинув три автобуси та джип, які мали забрати робітників із “золотих копалень”.

Через гористий рельєф, сильні опади та масову вирубку лісів у результаті видобутку корисних копалин зсуви є частим явищем на островах архіпелагу. Протягом кількох останніх тижнів у деяких районах Мінданао дощі посилилися. Це спричинило десятки зсувів і повеней, що змусило тисячі людей шукати притулку. У п’ятницю офіційні особи заявили, що кількість загиблих майже подвоїлася та сягнула 27.

Сотні сімей з Масари та чотирьох довколишніх сіл були змушені залишити свої будинки і сховатися в центрах екстреної допомоги, побоюючись подальших зсувів.

Школи усього муніципалітету призупинили заняття. Район, який постраждав від зсуву ґрунту, був оголошений “зоною, забороненою для будівництва” після попередніх зсувів у 2007 і 2008 роках, повідомив Макапілі. “Людей попросили залишити це місце, їм дали місце для відселення, але люди настільки вперті, що повернулися”, – сказав він.

Як розповідало раніше BitukMedia, 90-річну жінку знайшли живою під завалами через п’ять днів після руйнівного землетрусу, який стався в центральній Японії 1 січня. За словами рятувальників, людей вдається врятувати за такий тривалий час після катастрофи вкрай рідко.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі