Вівторок, 7 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вечеря за ґратами і прогулянка до склепу – в’язниця пропонує нетривіально зустріти День усіх закоханих

Важливо

Середньовічна в’язниця у англійському Оксфорді пропонує закоханим провести романтичний вечір за ґратами у камерах відомих убивць, а потім відвідати склеп у підмурках. Акцію у 900-річній будівлі приурочили до Дня усіх закоханих.

Про це повідомляє New York Post.

Під час правління легендарного короля Вільгельма Завойовника будівля у Оксфорді була реально діючою баштою замку. Пізніше її, як і багато інших подібних будівель, той же французький Форт Буаяр, перетворили у в’язницю.

Тепер же доглядальники споруди пропонують провести там романтичну вечерю, присвячнеу Дню усіх закоханих. Обіцяють, що подаватимуть страви кращі, ніж їли середньовічні в’язні.

На закуску подадуть томатний тартар з витриманим пармезаном із емульсією із чорного часника та вугільні крекери (у тісто додають вугілля). Основна страва – тушкована яловичина, вареники із м’ясом чи капуста, тушкована із місо-пастою (на вибір). Для вегетаріанців – сирне суфле або террін з цибулі-порею з білим вином і крес-салатом (на вибір). На десерт буде мус-пудинг з білого шоколаду з фісташковим бісквітом і малиною. Також додається пляшка просекко.

Коштує таке задоволення $215. Окремо за  $230 можна відвідати 900-річний склеп.

Відвідувачі можуть навіть обрати камеру знаметиного злочинця для рандеву. Наприклад, Енн Ґрін, яку у 1650 звинуватили у дітовбивстві. Вона розповідала, що не знала про вагітність, аж поки на 17 тижні не пішла до туалету, де стався викидень. Ґрін пережила страту через повішання, лікарі Оксфорду виходили її і вона прожила ще п’ять років.

Є ще камера Мері Бленді – вона отруїла свого батька миш’яком у 1751-му. На суді сказала, що вважала, ніби дає батьку любовне зілля, яке примусить схвалити її шлюб із  офіцером і сином шотландського дворянина.

Як повідомляло BitukMedia, американські зоопарки цього року, здається, змагаються – хто винайде більше способів залучити тарганів до Дня усіх закоханих. Ви можете оформити опіку над мадагаскарським шиплячим тарганом, назвати його ім’ям свого партнера чи партнерки, сходити до таргана на віртуальне побачення та навіть романтично згодувати його іншій тварині.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі