Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

1,5 роки жив із хвойною гілочкою у бронхах – українські лікарі прооперували хлопчика

Важливо

Медики Львівської обласної дитячої клінічної лікарні “Охматдит” прооперували 8-річного Любомира. Хлопчик 1,5 роки жив із маленькою хвойною гілочкою у бронхах, а йому діагностували пневмонію.

Про це “Охматдит” розповів у Facebook.

Перші симптоми проявилися у Любомира влітку 2022-го – у хлопчика почала боліти спина і піднялася температура. Сімейна лікарка діагностувала у нього правосторонню пневмонію. Дитину пролікували антибіотиками та виписали. Але невдовзі симптоми повторилися.

У Любомира постійно повторювалася хвороба. Потім він почав кашляти кров’ю. Мати хлопчика забила на сполох.

“Після крайньої виписки з лікарні нам сказали, що це – туберкульозна пневмонія. Ми здавали всі можливі аналізи, робили всі обстеження, та ніхто не міг встановити причину”, – розповідає жінка.

В “Охматдиті” хлопчику зробили бронхоскопію та стороннє тіло в бронхах – маленьку хвойну гілочку. Її видалили під час операції. Любомира уже виписали додому.

Як повідомляло BitukMedia, впродовж року травматологи Дитячої лікарні Святого Миколая боролись за кінцівку 13-річного підлітка. Львівські спеціалісти наростили дитині нову шкіру й зміцнили її стовбуровими клітинами. Рік тому на пішохідному переході автобус переїхав йому ногу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі