Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виховані і товариські: набувають популярності кав’ярні з мініпігами (ВІДЕО)

Важливо

В Японії дедалі частіше почали з’являтися кафе з міні-пігами. На сьогодні в країні вже 10 подібних закладів. За пів години часу з поросям у токійському кафе Mipig треба заплатити 15 доларів.

Про це пише Associated Press.

Після спілкування з поросям Mipig може дозволити відвідувачеві забрати його додому. Щоправда, така послуга обійдеться в 1350 доларів. Власники закладу запевняють, що всі тварини виховані, привчені до туалету, дуже чисті і не пахнуть. А тому Mipig вже продала 1300 свиней як домашніх вихованців. Карликові свині добре піддаються дресируванню, тому їх можна тримати вдома. З ними потрібно грати та гуляти, щоб не було ожиріння.

Свині у Mipig напрочуд тихі, хоча час від часу пирхають. Вони не люблять бути на самоті, а тому чудові компаньйони. “Кожна свинка унікальна. Кожна має свою індивідуальність. Ви можете помітити, що один мініпіг може бути рішучим, а інший ніжним”, – розповів директор Mipig.

На сьогодні в Японії працює вже 10 таких свинокафе. Перший заклад був відкритий у Токіо у 2019 році. Ще два планують відкрити цього року.

І до цього в країні були популярні кафе з тваринами, проте замість мініпігів там мешкають кішки, сови, їжаки та навіть змії.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений mipig cafe (@mipigcafe)

Мініатюрних свиней вивели у Німеччині у 50-х роках минулого століття. Тварини не виростають більшими за собак породи коргі навіть у дорослому віці. У кафе також представлені чарівні поросята розміром із той-пуделя.

Забарвлення у них може бути різне. Мініпіги бувають маленькі, середні та великі. Найменші важать від десяти до 30 кг. Великі можуть важити і 120.

Іноземні туристи, яка правило, дізнаються про свинокафе з Instagram та інших соціальних мереж. Кафе не інвестує в рекламу.

При цьому не всі японці схвалюють таку ідею. Зоозахисники вважають, що постійний контакт з незнайомими людьми може нашкодити тваринам. Проте для людей, згідно з дослідженнями, таке спілкування з тваринами йде на користь — знижує стрес, нормалізує кров’яний тиск та зменшує ризик серцево-судинних захворювань.

Раніше BitukMedia розповідало про те, як взаємодія з тваринами сприяє зниженню рівня напруги і стресу. Така практика – це приємний спосіб розслабитися, відволіктися від повсякденних проблем і знайти внутрішню гармонію. Особливо якщо поєднати її з йогою. Тому парижанкам так і подобається ця “йога з цуценятами”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі