П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Втеча із зоопарку: в ході навчань відпрацювали піймання “ведмедя-втікача” (ВІДЕО)

Важливо

Наприкінці січня в Японії пройшли наймиліші навчання з надзвичайних ситуацій: співробітник зоопарку перевдягнувся в костюм ведмедя і вдавав, що втік з вольєру. Тварину-втікача успішно знешкодили за допомогою транквілізатора і занесли у фургон.

Про це розповідає Gizmodo

Зоологічний парк Аса в Хіросімі щороку на очах в публіки проводить навчання з упіймання ведмедя, що втік. Це робиться, “аби проінструктувати відвідувачів парку про заходи безпеки, до яких слід вдатись, коли люта тварина втікає з клітки”.

Попри серйозність заходу, навчання вийшли веселими. Згідно зі сценарієм, ведмідь втік з вольєру через нібито несподіваний землетрус, який повалив дерево і зламав огорожу. Співробітник, переодягнений ведмедем, удавав японського чорного ведмедя (Ursus thibetanus japonicus) – підвид білогрудого (гімалайського) ведмедя, який мешкає у зоопарку. Насправді костюм був коричневим і виглядав досить мультяшно, що повеселило присутніх, особливо дітей, які не могли втримати сміху.

Коли “хижак” почав галабурдити, двадцять співробітників ветеринарної служби почали використовувати барикади, сіті та навіть граблі, щоб загнати його в куток. У загнаного “ведмедя” поцілили з рушниці з транквілізатором (звісно, несправжньої) і перенесли у фургон.

Втечі ведмедів із зоопарку, звісно, не є повсякденною загрозою, але іноді вони трапляються. Наприклад, у лютому минулого року 4-річний андський ведмідь на ім’я Бен із зоопарку Сент-Луїса в Міссурі втік зі свого вольєра і не один раз, а двічі протягом місяця. Хоча обидві втечі були недовгими. Зрештою Бена перемістили до зоопарку Гледіс Портер у Техасі, де сподіваються, що нове середовище (з ровом) буде для нього більш відповідним.

Як розповідало раніше BitukMedia, у таїландському зоопарку Chiang Mai Zoo у місті Чіангмай із вольєру втік чоловік у величезному костюмі африканського страуса. Так співробітники тренувалися ловити реального птаха.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі