Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Лише для немусульман – Саудівська Аравія відкриє перший за 70 років алкогольний магазин

Важливо

У столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді відкриють перший за 71 рік магазин алкогольних напоїв. Щоправда, скупитися там зможуть лише дипломати немусульмани.

Про це повідомляє ВВС.

Магазин спрямований протидіяти незаконній торгівлі алкоголем. Заборона існувала із 1952-го. Тоді п’яний син короля Абдулазіза застрелив британського дипломата.

Однак представники дипвідомств все одно провозил із собою спиртне у спеціальних запечатаних контейнерах, які називають “дипломатична валіза”. Тепер кількість алкоголю, який можна ввести в країну, обмежать на законодавчому рівні.

Натомість представники іноземних посольств зможуть придбати алкогольні напої офіційно. Але кількість буде обмежена, а магазин працюватиме за спеціальними правилами.

Кожен із представників дипмісії отримає 240 балів. 1 л міцних напоїв “коштуватиме” 6 балів, літр вина — 3 бали, а літр пива — один бал.

Запити на придбання алкоголю треба заздалегідь подати до місцевого уряду на схвалення. Доступ у магазин буде лише для дипломатів, водії чи інший персонал не можуть бути посередниками при купівлі алкоголю. Також у приміщення не пускатимуть людей, молодших за 21 рік.

В інших країнах Перської затоки діють подібні алкогольні режими. Однак ОАЕ та Катар дозволили продавати алкоголь немусульманам старше 21 року в готелях, клубах і барах. Саудівська Аравія, схоже, на це поки не наважується.

Як повідомляло BitukMedia, Організація економічного співробітництва та розвитку провела всесвітнє дослідження з метою визначити націй-“п’яничок”. “П’яницею” у дослідженні прийняли називати людей, які випивають шість порцій алкогольних напоїв зараз. Перше місце неочкувано посіла Данія. Росіян не опитували у зв’язку із окупацією Криму.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі