Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перша українка побуває в космосі на приватному кораблі Virgin Galactic

Важливо

Ліна Бороздіна стане першою українкою, яка полетить у космос на приватному кораблі. На п’ятницю, 26 січня, заплановано черговий комерційний суборбітальний політ компанії Virgin Galactic. На борту корабля Unity перебуватиме уродженка Одеси, яка тепер проживає у США.

Інформація про це з’явилася на сайті Virgin Galactic.

“Чотири приватні астронавти з трьох різних країн вирушать у космос під час шостого комерційного космічного польоту Virgin Galactic”, – йдеться у повідомленні. У переліку астронавтів – громадяни США, України та Австрії. Вони зможуть побачити Землю з висоти 85 км.

Ліна Бороздіна стане першою українською космічною туристкою. Нині жінка проживає у Лас Вегасі (США).

Фото – Facebook| Lina Borozdina

“Після майже 18 років очікування настала моя черга літати Virgin Galactic”, – написала жінка у своєму Facebook.

Ліна Бороздіна також оприлюднила кілька фото з підготовки до польоту. На одному з них вона продемонструвала свій космічний костюм для майбутньої подорожі. На рукаві розміщена символіка України та США. Є у неї кадр і з главою Virgin Galactic Річардом Бренсоном.

Для запуску корабля літак VSS Unity підніме його у повітря. Далі судно відокремиться та запустить свої двигуни, які виведуть його на межу між атмосферою та відкритим космосом. Там космічні туристи проведуть 90 хвилин, зокрема в невагомості. Вартість квитка на такий політ становить $450 тис.

Це вже шоста туристична місія компанії Річарда Бренсона. Її назва Galactic 06. Перший туристичний політ Virgin Galactic у космос відбувся влітку 2023 року.

Як розповідало раніше BitukMedia, цьогорічною “Міс Японія” стала 26-річна модель українського походження Кароліна Шиїно. Її перемога стала причиною расового скандалу через те, що дівчина має європейську зовнішність.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі