Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нації напідпитку – хто найбільше полюбляє хильнути

Важливо

Організація економічного співробітництва та розвитку провела всесвітнє дослідження з метою визначити націй-“п’яничок”. “П’яницею” у дослідженні прийняли називати людей, які випивають шість порцій алкогольних напоїв і більше за один раз. Перше місце неочікувано посіла Данія. Росіян не опитували у зв’язку із окупацією Криму

Про це повідомляє New York Post.

“Майже кожен п’ятий дорослий (19%) повідомляв про випадкове епізодичне вживання алкоголю принаймні раз на місяць, у середньому в 29 країнах у 2019 році”, – йдеться у дослідженні.

Варто звернути увагу, що пияцтво – це не алкоголізм. У рамках дослідження ОЕСР визначила п’янство як вживання шести і більше порцій алкогольного напою.

Але ці показники дуже різняться від країни до країни. У Туреччині й Італії це 3%, а у Німеччині, Люксембургу, Великій Британії, Данії та Румунії пиячать 30% населення і більше – це 11 літрів спиртного на людину.

Данія перевершила Румунію зовсім не набагато. Зате у Румуніє пячить найбільша кількість чоловічого населення – 55%. Загалом, стверджують дослідники, чоловіки мають більшу схильність пиячити, ніж жінки. А ось найбільший об’єм алкоголю на одну особу випиває Чехія – 11,6 л.

У Литві та – раптово – Ірландії кількість п’яниць у період із 2011 по 2021 натомість зменшилася. Ірландія до того ж почала розміщувати на етикетка зі спиртними напоями інформацію про ризик раку та хвороб печінки. Натомість кількість п’яниць у Латвії, Мексиці і Норвегії зросла. У Польщі рівень пиятики трохи нижче середніх показників.

Рівень пиятики в росії не оцінювали через окупацію Криму. Її виключили із ОЕСР у 2014-му.

Разом з усим, у ОЕСР нагадують про шкоду алкоголя для здоров’ людини.

Карикатуру про шкоду алкоголю для BitukMedia намалював Leonardo AI.

Як розповідало BitukMedia, група туристів з Німеччини в іспанській Майорці побила попередній рекорд з кількості випитого пива групою людей протягом одного, часто короткого проміжку часу. 55 німців здолали 1245 кухлів пива за 3 години. Кажуть, добре розважились.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі