Четвер, 2 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У пошуках тепла і кохання – жирафа відправили у мандрівку на 145 км

Важливо

Самотнього жирафа Беніто із зоопарку мексиканського міста Сьюдад-Хуарес під кордоном із США відправили у 40-годину подорож до нової домівки. Там не випадає сніг, натомість є троє таких же самотніх самиць.

Про це розповідає SkyNews.

До недавна Беніто жив у зоопарку на узбережжі Тихого океану, але його забрали від батьків. Були побоювання, що батько зашкодить Беніто у боротьбі за територію. Тож минулого року молодого жирафа забрали та доправили до міста під кордоном із США.

На жаль, клімат там не підходить для жирафа – температура опускається до 9 градусів за Цельсієм і іде сніг. Натомість влітку на його вольєрі площе 0,2 га не було достатньо тіні, і Беніто вимушено ховався під крихітним навісом. Ставок із водою для нього іноді замерзав.

Тепер же 4-річного Беніто перевозять до більш теплого клімату у центральній частині Мексики. Для цього спеціально обладнали вантажівку, аби у неї змогла поміститися 16-метрова тварина. Аби захистити його від дощу, вітру та сонця, зробили спеціальний тент.

Дорога у 145 км має зайняти 40 годин. Жирафа супроводжували поліція, екологи та нацгвардія. Аби він не зголоднів, давали у спеціальному контейнері сіно, люцерку, овочі та воду.

Тепер Беніто буде жити сам серед трьох самиць у значно більшому вольєрі і у значно звичнішому кліматі.

“Він готовий стати жирафом. Скоро у нього будуть діти, і він докладеться до збереження цього дивовижного виду”, – каже Франк Камачо, організатор африканських сафарі, який супроводжував Беніто у його мандрівці.

Як повідомляло BitukMedia, співробітники парку дикої природи у індійському штаті Тамілнад допомогли загубленому 5-місячному слоненяті відшукати маму. Дитинча загубилося, а стадо не стало його чекати через небезпеку конфлікту із людьми.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі