Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Відшукати маму – працівники заповідника допомогли слоненяті у зворушливій історії

Важливо

Співробітники парку дикої природи у індійському штаті Тамілнад допомогли загубленому 5-місячному слоненяті відшукати маму. Дитинча загубилося, а стадо не стало його чекати через небезпеку конфлікту із людьми.

Про це розповідає The Guardian.

Дитинча відбилося від стада 29 грудня у заповіднику Anamalai Tiger Reserve у Полпачі. На малюка, який розгублений і зляканий, шукає маму, випадково натрапили співробітники.

Стадо разом із матір’ю відкочувало на 4 км. Зазвичай слонихи (а батьки-слони ведуть одиночний спосіб життя) не кидають дитинчат. Навіть, якщо стадо має кочувати, група самиць залишається на місці і шукає слоненя.

Але цього разу тварини опинилися на території, яку вважають конфліктною зоною із людьми. Тому матріарх (найстаріша самка стада) не мала вибору, окрім як забрати усіх самиць.

Тож співробітники підібрали слоненя, відвезли його ближче до стада і випустили. Перед цим дитинча помили і вимурзали у бруді, аби зменшити людський запах.

За декілька днів із дрона вони зробили кадр, де малюк спокійно лежить на грудях матері.

Як розповідало BitukMedia, слони звертаються один до одного з використанням індивідуальних криків, які можна порівняти з людськими іменами. Таке припущення зробили вчені з Університету штату Колорадо. Вони вважають, що це полегшує комунікацію тварин, а також може бути способом зміцнення соціальних зв’язків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі