Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виконали повне відновлення – лікарі зібрали по шматочках кисть руки, яку розчавило вантажівкою

Важливо

На Закарпатті медики обласної клінічної лікарні пришили 37-річному пацієнту із Міжгір’я кисть руки, яку розчавило вантажівкою під час заміни колеса. Лікарі змогли повністю відновити пошкоджені анатомічні структури, кисть працюватиме на 80%. Операція тривала більше 4 год.

Про це Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака повідомила на сайті.

Машина наїхала на руку чоловіка під час ремонту. В результаті він отримав серйозні травми кисті та передпліччя.

Завідувач опікового відділення клініки Андрій Погоріляк каже, що найгіршими травмами пацієнта були розчавлення та розтягнення, яке призводить до розриву тканин – суглобів, м’язів, нервів – так зване тракційне пошкодження.

Чоловік спробував самотужки витягти руку з-під вантажівки – у нього були видрані сухожилки, нерви та  судини.

“Нам зателефонували колеги з Міжгірської лікарні і в режимі відеоконференції показали, як виглядає рука пацієнта після отриманої травми. Було прийнято рішення транспортувати його в Закарпатську обласну клінічну лікарню та спробувати зберегти руку. Один з факторів, який посприяв тому, що ми наважилися зробити цю операцію – це молодий вік та стабільний стан хворого”, – розповідає Погоріляк.

Медики повністю відновили чоловікові кисть.

“Лікарі виконали повне відновлення пошкоджених анатомічних структур з первинною реконструктивно-відновлювальною операцією”, — йдеться у публікації.

“Операція тривала більше 4-х годин і пройшла успішно. Сьогодні можемо сказати, що рука в нього залишиться і він зможе  нею користуватися. Звісно не в повному обсязі, як до отриманої травми, а десь на 80%”, – розповідає Погоріляк.

Як розповідало BitukMedia, дитину, яка не могла повноцінно дихати, врятували медики Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит”. Вперше в Україні провели операцію на грудній клітці маленькому пацієнту з асфіксичною торакальною дистрофією.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі