Неділя, 12 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вистежували шість років – морського котика нарешті врятували від пластикового кільця на шиї

Важливо

Британські водолази-рятувальники нарешті змогли зняти пластикове кільце із шиї морського котика із кличкою Ком’ютер. За пораненою твариною слідкували шість років біля узбережжя Корнуолла, але не могли обрати момент, аби допомогти.

Про це розповідає ВВС.

Кличку “Ком’ютер” (“Хлопчина із передмістя”) дали 200-кілограмовому морському котику за те, що він постійно мігрував вздовж північного узбережжя Корнуолла туди і назад, рутинно, як люди, що їздять на роботу й додому. За ним стежили із 2017-го – уже тоді він був застряг у пластиковому кільці.

Усі шість років Ком’ютер перебував у недоступних місцях чи важкодоступних пляжах, через що врятувати його не вдавалося. Однак, заспокоюють водолази та дослідники морських котиків, рани на шиї тварини виявилися не такими страшними, як думалося.

Зрештою, Ком’ютер та ще двоє морських котиків вилізли на доступний пляж перепочити. Місцеві мешканці почали турбувати тварин, і рятувальники злякалися, що Ком’ютер знову втече. Однак попри втечу одного із морських котиків, Ком’ютер продовжив спати.

Група із шести медиків непомітно підкралася до Ком’ютера та загорнула його у сітку. Зверху вони накрили його еластичними медичними ношами, що дало людям можливість навалитися на тварину. Після цього вони зрізали пластик із шиї, оцінили рани та відпустили у воду.

Умови для порятунку буди ідеальні, був відплив, каже координатор водолазів-рятувальників Ден Джервіс. Порятунок морського котика, який важить 2 центнера, зазвичай несе доволі велику загрозу для самих рятувальників.

Як розповідало BitukMedia, співробітники парку дикої природи у індійському штаті Тамілнад допомогли загубленому 5-місячному слоненяті відшукати маму. Дитинча загубилося, а стадо не стало його чекати через небезпеку конфлікту із людьми.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі