Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рідкісний і білий: біля берегів Таїланду помітили кита-альбіноса (ВІДЕО)

Важливо

В Таїланді групі туристів пощастило побачити рідкісного кита-альбіноса. Незвичайну зустріч, що відбулася приблизно за дев’ять кілометрів від острова Кох Хей, вдалося зафільмувати.

Про це розповідає BBC.

Туристи, які вирушили на морську прогулянку, під час екскурсії біля узбережжя Пхукету помітили у воді двох китів. Це були рідкісні смугачі Омури. До того ж, один з них виявився альбіносом. Кити трохи поплавали біля човна, потім особина зі стандартним забарвленням ненадовго виринула з води. Після цього обидва ссавці пішли на глибину.

Незвичайну зустріч, що відбулася приблизно за дев’ять кілометрів від острова Кох Хей, вдалося зняти на відео. Це перший смугач Омури з альбінізмом, якого побачили біля берегів Таїланду.

Січнева зустріч спонукала морських експертів на нові пошуки. Вони успішно відстежили більше рідкісних китів, але не білого.

Вчені вперше зустріли цей вид у дикій природі лише у 2015 році. Тоді міжнародна група океанологів вперше в історії науки змогла отримати знімки та простежити за поведінкою та особливостями життя смугачів Омури, відомих людству лише за кістками черепа та фрагментами ДНК.

Ці кити належать до ссавців з родини смугачеві (Balaenopteridae) ряду китоподібних. Омури живуть у дуже віддалених від суші частинах моря. Порівняно з іншими китами їх складно помітити здалеку через невеликі розміри — їхня довжина лише близько 10-11 метрів. Кит-горбач, наприклад, сягає в довжину 18 метрів. Крім того, смугачі Омури не пускають фонтанів. Мешкає в тихоокеанських водах поблизу японських та філіппінських островів. Свою назву вид дістав на честь японського дослідника Хідео Омури.

Як розповідало раніше BitukMedia,чилійські полярники із бази Гонсалес Відела зняли на відео рідкісного повністю білого пінгвіна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі